Zrání vína v sudech barrique
Robert Steidl, Georg Leindl
72 stran, brož., formát 148 x 210 mm, cena 177 Kč
ISBN 80-903201-1-2
Pro Národní salon
vín vyrobilo nakladatelství RADIX, které zajišťuje i distribuci.
Publikace je momentálně rozebrána.
Zrání vína v sudech barrique je dnes všeobecně akceptovanou metodou. Jako jedna
z řady možností vinifikace předává vínu charakteristické aroma. Aby bylo dosaženo
optimálního výsledku, jsou k dispozici komplexní možnosti výběru dřeva, zpracování
a skladování vína, které však vyžadují vysokou míru zkušeností. Poznání základů
o volbě vhodného dřeva, průběhu reakcí ve víně a rozhodujících faktorech o
zrání je důležité pro optimální vyzrání příslušného vína. Tato kniha si klade
za cíl podpořit vinaře při předcházení vadám vína a při přijímání správných
rozhodnutí.
Autoři
Dipl.-Ing. Robert Steidl pracuje od roku1988 ve Vyšším spolkovém
ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu, od roku 1995 jako vedoucí
oddělení sklepního hospodářství.
Dipl.-Ing. Georg Leindl je od roku 2000 vědeckým pracovníkem Vyššího
spolkového ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu.
Překladatel
Ing. Jiří Sedlo, CSc. pracoval od roku 1994 jako tajemník v Českomoravské
vinohradnické a vinařské unii, od roku 2000 je jejím předsedou.