Moderní příprava červeného vína

Robert Steidl, Wolfgang Renner

obálka

72 stran, brož., formát 148 x 210 mm, cena 177 Kč
ISBN 80-903201-2-0

Pro Národní salon vín vyrobilo nakladatelství RADIX, které zajišťuje i distribuci.

Chápání červeného vína se v posledních letech změnilo jak u konzumentů, tak i u producentů. Dříve převažoval krátkodobý produkt, zatímco dnes je požadováno tělnaté a dlouhodobě skladovatelné víno. Tyto změněné požadavky vyžadují mimo vhodné výchozí suroviny i odpovídající vinifikaci. Proto se dnes používají nové postupy, například studená macerace nebo mikrooxidace, které ale vycházejí ze starých poznatků a zkušeností. Cílem této knihy je seznámit čtenáře se základy přípravy stabilního červeného vína a s použitím aktuálních výrobních postupů.

K obsahu:

Autoři
Dipl.-Ing. Robert Steidl pracuje od roku1988 ve Vyšším spolkovém ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu, od roku 1995 jako vedoucí oddělení sklepního hospodářství.

Ing. Wolfgang Renner je od roku 1993 vedoucím vinařských pokusů v Zemědělském pokusném centru Štýrska.

Překladatel
Ing. Jiří Sedlo, CSc. pracoval od roku 1994 jako tajemník v Českomoravské vinohradnické a vinařské unii, od roku 2000 je jejím předsedou.


OBSAH: