Problémy kvašení vín
Robert Steidl, Wolfgang Renner
74 stran, brož., formát 148 x 210 mm, cena 160 Kč
ISBN 80-903201-3-9
Pro Národní salon
vín vyrobilo nakladatelství RADIX, které zajišťuje i distribuci.
Publikace je momentálně rozebrána.
Předčasné zastavení kvasného procesu představuje ztrátu na kvalitě. Odstranění
kvasné poruchy vyžaduje zvýšenou pracnost a náklady. Příčinou mohou být různé
důvody, které nejsou vždy na první pohled patrné. Teprve když se projeví,
lze jejich problém cílevědomě řešit. Kniha se zabývá praktickými možnostmi,
jak problémy s kvašením posuzovat a odstraňovat, popřípadě jak jim předcházet.
Autoři
Dipl.-Ing. Robert Steidl pracuje od roku 1988 ve Vyšším spolkovém ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu, od roku 1995 jako vedoucí
oddělení sklepního hospodářství.
Ing. Wolfgang Renner pracuje od roku 1993 v Zemědělském výzkumném centru Štýrska jako vedoucí vinohradnického výzkumu.
Překladatel
Ing. Josef Balík, Ph.D. pracuje od roku 1991 na Zahradnické fakultě v Lednici Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, jako odborný asistent
Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů.