Problémy kvašení vín

Robert Steidl, Wolfgang Renner

obálka

74 stran, brož., formát 148 x 210 mm, cena 160 Kč
ISBN 80-903201-3-9

Pro Národní salon vín vyrobilo nakladatelství RADIX, které zajišťuje i distribuci.

Publikace je momentálně rozebrána.

Předčasné zastavení kvasného procesu představuje ztrátu na kvalitě. Odstranění kvasné poruchy vyžaduje zvýšenou pracnost a náklady. Příčinou mohou být různé důvody, které nejsou vždy na první pohled patrné. Teprve když se projeví, lze jejich problém cílevědomě řešit. Kniha se zabývá praktickými možnostmi, jak problémy s kvašením posuzovat a odstraňovat, popřípadě jak jim předcházet.

K obsahu:

Autoři
Dipl.-Ing. Robert Steidl pracuje od roku 1988 ve Vyšším spolkovém ústavu pro vinařství a ovocnictví v Klosterneuburgu, od roku 1995 jako vedoucí oddělení sklepního hospodářství.

Ing. Wolfgang Renner pracuje od roku 1993 v Zemědělském výzkumném centru Štýrska jako vedoucí vinohradnického výzkumu.

Překladatel
Ing. Josef Balík, Ph.D. pracuje od roku 1991 na Zahradnické fakultě v Lednici Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, jako odborný asistent Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů.


OBSAH: